banánová bábovka

Banánová bábovka je díky banánům hezky vláčná a krásně voní. A navíc, pokud nevíte, jak spotřebovat celkem zralé banány, tak tento recept vám s tím pomůže. Hořkou čokoládu můžete v receptu vynechat, ale k banánům se skvěle hodí. Pouze menší info k fotkám. V plánu bylo fotit upečenou bábovku s banány, což se i celkem nabízí. Ale.. den před pečením jsem od kamarádky dostala nádherně fialovou levanduli, tak prostě nešlo odolat a použila jsem jako dekoraci na focení hlavně ji

Suroviny:

4 vejce velikosti M
125 g krupicového cukru
200 g másla pokojové teploty
125 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr (8 g)
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250 – 270 g zralých banánů (váha po odstranění slupky)
100 g hořké čokolády

máslo (olej) na vymazání formy + strouhanka na vysypání

rozkrojená banánová bábovka

Postup:

Oddělíme si žloutky od bílků. V míse vyšleháme bílky. Jakmile máme sníh hotový, tak do něj ještě zašleháme krupicový cukr. V další míse utřeme změklé máslo spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky, rozmačkané banány, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme. Zašleháme hotový sníh a na závěr přidáme nahrubo nasekanou hořkou čokoládu nebo čokoládové pecky.

Bábovkovou formu vymažeme máslem nebo olejem a vysypeme strouhankou.

Pečení:

V předem vyhřáté troubě na 160 °C pečeme přibližně hodinku. Bábovka je hotová, pokud do ní zapíchneme špejli a ta je po vytažení suchá.

Bábovku necháme ve formě lehce vychladnout a poté vyklopíme.

Na závěr můžeme posypat moučkovým cukrem.

banánová bábovka a jako dekorace bílá dřevěná lucerna
banánová bábovka

Dobrou chuť!

Autor: Veru

Přidat komentář