pistáciová bábovka na bílém podkladu

A zase ty pistácie! Těch se snad nikdy nepřejíme. Pistácie jsou snad u všech receptů taková vděčná surovina, kterou člověk nikdy nic nezkazí. Ať už jde o zmrzlinu, dort, makronky, […]

První červnový víkend jsme měli doma tolik banánů, že si to ani nedovedete představit. Manžel pořádal běžecké setkání v rámci běžecké skupiny BoRunning Club, ale některé běžce odradilo „špatné“ počasí. […]

rebarborový koláč na dřevěném podkladu s fialkou v květináči

I tento týden na vás čeká recept na rebarborový koláč. Je hlavně pro ty z vás, kteří by si z rebarbory rádi upekli koláč, ale úplně „nekamarádí“ s kynutým těstem. Od předchozího receptu […]

rebarborový koláč

Tak jsme se konečně, všichni milovníci rebarbory, dočkali! Rebarborová sezóna trvá velice krátce, pouhé 2 měsíce, tak ji musíme hnedka využít, ať ji nepropásneme. To by byla obrovská škoda. U […]

pistáciové mini dortíky na bílém dřevěném podkladu

Nejen pro cupcakes platí, že každý má svůj kousek dortu. Pokud se rozhodneme upéct mini dortíky, tak máme s krájením dortu vystaráno a můžeme rovnou servírovat. Tyto pistáciové mini dortíky […]

čokoládové brownies se sklenicí mléka na bílém dřevěném podkladu

O brownies se můžeme dočíst spoustu zajímavých informací. Jedna z nich je např. ta, že brownies slaví 8. prosince „svůj“ den a to National Brownie Day. Věděli jste, že recept […]

věnečky z odpalovaného těsta s růžemi

Několik let zpátky jsem z odpalovaného těsta znala pouze věnečky a větrníky, které najdeme v každé klasické české cukrárně. Možná by se i dalo říct, že právě tyto dva zákusky […]

mramorový korpus po upečení

Na konci března jsme s manželem oslavili 12 let, co to spolu táhneme za jeden provaz a dort k oslavě výročí tedy nesměl chybět. Tentokrát byl v plánu mramorový korpus […]

banánové muffiny z kokosové mouky

I když muffin nepochází z Francie, tak je odvozen od francouzského slova moufflet, což v překladu znamená měkký chléb. Muffiny byly známé v anglických regionech a to především ve Walesu […]

Mozartovy koule spatřily světlo světa v r. 1890. Tuto, pro Rakousko typickou, cukrovinku „vykouzlil“ cukrář Paul Fürst. A proč právě název po slavném umělci W. A. Mozartovi? Na konci 19. […]