rebarborový koláč na dřevěném podkladu s fialkou v květináči

I tento týden na vás čeká recept na rebarborový koláč. Je hlavně pro ty z vás, kteří by si z rebarbory rádi upekli koláč, ale úplně „nekamarádí“ s kynutým těstem. Od předchozího receptu se liší také tím, že jako doplnění ke kyselé rebarboře nejsou použity jahody ale perlový cukr. I když rebarborová sezóna ještě chviličku potrvá, za mě bych ji tímto receptem ukončila.

Suroviny:

2 vejce (velikost M)
120 g cukru krupice
90 g hladké mouky
170 – 200 g rebarbory (váha po oloupání)
35 g másla
25 g perlového cukru

rebarborový koláč s perlovým cukrem

Postup:

Koláčovou formu o průměru přibližně 27 cm vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Dále si připravíme rebarboru, kterou oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Už se můžeme pustit do přípravy těsta. V míse vyšleháme vejce s cukrem do hladké světlé pěny. Ruční metličkou vmícháme prosátou hladkou mouku. Těsto máme tímto hotové.

Nalijeme jej do formy. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme na kousky nakrájenou rebarboru, dále na kousky (tenké plátky) nakrájené máslo. Na závěr posypeme celý koláč perlovým cukrem.

Pečení:

V předem vyhřáté troubě na 170 °C pečeme přibližně 30 minut, hezky dozlatova.

rebarborový koláč na dřevěném podkladu s fialkou v květináči

Dobrou chuť!

Autor: Veru

Přidat komentář