čokoládové muffiny

U čokoládových receptů ještě chvilku zůstaneme. Minulý týden jsme si upekli čokoládové brownies a tentokrát jsou na řadě čokoládové muffiny. Oproti brownies se do těchto muffinů můžeme pustit hned. Nemusíme čekat až do druhého dne. Jen je necháme vychladnout. Tyto muffiny jsem pekla už tolikrát, že je to jeden z mála receptů, kde si pamatuji z hlavy všechny suroviny. Jinak je to bída a pro většinu receptů musím sáhnout do své knihy receptů 🙂 

Suroviny:

125 g másla pokojové teploty
100 g moučkového cukru
2 vejce
5 lžic mléka
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g hořké čokolády 

Postup:

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vejce, mléko a pomocí ruční šlehací metličky vypracujeme těsto. Nelekejte se, těsto je nejdříve takové „hrudkovité“. Poté po částech (tak na 3x) zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme. Úplně nakonec přidáme čokoládu najemno nebo nahrubo nasekanou. Záleží na vás 🙂 

Těsto má hustší konzistenci, tak při plnění košíčků na muffiny používám dvě malé lžičky. Jednou lžičkou těsto naberu a tou druhou jej ze lžičky sundám. Košíčky na muffiny naplníme těstem do 2/3

Pečení:

V předem vyhřáté troubě na 180 °C pečeme přibližně 20 minut.

čokoládové muffiny s hořkou a bílou čokoládou

Tipy:

Pokud jste milovníky taky mléčné nebo bílé čokolády, tak je klidně můžete použít místo hořké, ale doporučuji nahradit tak polovinu. Např. 75 g hořké a 75 g mléčné čokolády.

Celých 150 g čokolády nemusíme použít přímo do těsta, ale např. 100 g do těsta a 50 g použijeme na posypání muffinů před pečením.

Dobrou chuť!

Autor: Veru

Přidat komentář