Pokud chcete potěšit koledníky na Velikonoční pondělí vlastnoručně vyrobenou výslužkou, tak jsem si pro vás připravila postup na čokoládová vajíčka. A jako bonus můžete do vajíček schovat jako překvapení nějakou oblíbenou sladkost nebo mini hračku.
Suroviny:
mléčná,
hořká
nebo bílá čokoláda
jako překvapení:
lentilky
Kinder hrošík
Kinder čokoládky
Raffaello apod.
Postup:
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu podle toho, zda chceme vajíčko z mléčné, hořké nebo bílé čokolády. Do připravené plastové formy na vajíčko naneseme vrstvu čokolády např. pomocí mašlovačky (použila jsem silikonovou) nebo malé lžičky a dáme cca na 5 min zatuhnout do mrazáku. Postup opakujeme celkem třikrát. Pokud chcete dosáhnout ještě silnější vrstvy čokolády, klidně postup ještě opakujte.
Jakmile máme vychlazenou poslední čokoládovou vrstvu, vajíčko z formy opatrně vyloupneme.
Abychom k sobě spojili obě půlky, tak na sporáku nahřejeme hrnec nebo pánvičku a na pár sekund na ně položíme obě půlky vajíčka.
Nyní nám už zbývá pouze vajíčka naplnit překvapením (není však nutné).
Překvapení do vajíček doporučuji mít připravené předem. Taky je dobré si předem ověřit, zda nám dané překvapení do vajíčka vejde. Po tom, co nahřejeme okraje vajíček, abychom je mohli slepit dohromady, je potřeba pracovat celkem rychle, aby nám čokoláda zpět nezatuhla.
Pro představu, jaké množství čokolády budete potřebovat, tak mnou vyrobené čokoládové vajíčko vážilo 42 g.
Rozměry formy na vajíčko: 86 x 57 x 28 mm
Čokoládová vajíčka můžeme zabalit do celofánu a vytvořit k nim např. cedulku s nápisem Veselé Velikonoce.
K tomu budeme potřebovat kousek tvrdého papíru, nůžky, jutový špagátek, razítko + razítkovací polštářek. Pokud razítko nemáte, postačí fix nebo propiska.
Veselé Velikonoce!
Přidat komentář