špaldové muffiny s banánem

Po delší době mám pro vás recept z jiné než pšeničné mouky a to z mouky špaldové. Tato mouka obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Ve složení najdeme např. hořčík, sodík, fosfor a další. Naštěstí je vhodná také ve sladkých receptech, což se pro tyto muffiny skvělé hodí. Banány a datlový sirup není v tomto receptu nutný, ale doporučuji všemi deseti 🙂

Suroviny:

250 g špaldové celozrnné mouky
180 g třtinového cukru
170 g hořké čokolády 
60 g kakaa
1 lžička sody na pečení
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce velikosti M
280 g bílého jogurtu
120 ml polotučného mléka
120 ml řepkového oleje

2 banány
datlový sirup

čokoláda a banán

Postup:

V jedné míse smícháme veškeré suché suroviny – mouku, kakao a jedlou sodu. V další míse vyšleháme cukr spolu s vanilkovým extraktem, vejci, jogurtem, mlékem a olejem. K vyšlehané směsi přidáme sypké suroviny a promícháme. Čokoládu nasekáme nahrubo a přibližně 3/4 přimícháme do těsta.

Připravíme si košíčky na muffiny. V případě použití silikonových košíčků, můžeme rovnou plnit těstem. Košíčky plníme těstem tak do 2/3. (Banány nakrájíme na kolečka a položíme na těsto.) Na závěr posypeme zbývající čokoládou.

čokoládové muffiny

Pečení:

V předem vyhřáté troubě na 200 °C pečeme přibližně 25 minut. Dokud není špejle nebo párátko po zapíchnutí do těsto suché.

datlový sirup

Muffiny doporučuji před podáváním polít datlovým sirupem. K těmto špaldovým muffinům se hodí skvěle.

špaldové muffiny

Dobrou chuť!

Autor: Veru

    2 komentáře

  1. Vierka 17. 5. 2022 at 22:35 Odpovědět

    Nejen že skvěle chutnají ale jsou na pohled krásně upečené. Moc hezky nafoceno 😘

    • Veru 19. 5. 2022 at 21:53 Odpovědět

      Mockrát děkuji! Jsem ráda, že chutnají 🙂

Přidat komentář