perníčková ovesná kaše

Možná nemáte na perníčky po Vánocích ani pomyšlení. Nebo patříte mezi milovníky perníku ve všech různých podobách? Ať už jde o klasickou perníkovou buchtu na plech, cuketový perník v létě nebo vánoční perníčky. Osobně patřím do té druhé skupiny. Zbožňuji vše, kde to jen trochu zavane perníkovým kořením, a proto mám oblíbenou taky tuto perníčkovou ovesnou kaši. Příprava není časově nijak náročná, takže je to skvělá volba k snídani. Navíc vám jablko krásně provoní kuchyň. Chuťově je výborná jak zatepla tak zastudena.

Suroviny:

300 ml polotučného mléka
50 g ovesných vloček
1 banán
1 jablko
1 lžička perníkového koření
1 lžíce másla
1 lžíce medu nebo 1-2 lžíce javorového sirupu

perníčky na dozdobení

suroviny na perníčkovou ovesnou kaši

Postup:

Jablko oloupeme a nastrouháme najemno. Banán pomocí vidličky rozmačkáme.

Připravíme si pánev, na kterou vysypeme vločky, přidáme rozmačkaný banán, nastrouhané jablko, zalijeme mlékem, přidáme perníkové koření a vše promícháme. Takto připravenou směs přivedeme na pánvi k varu (trvá to přibližně 3 minutky). Poté za občasného míchání na nejmenším plamenu (teplotě) vaříme kaši do zhoustnutí (to zabere cca 5 minutek). 

Jakmile máme kaši hotovou, tak ji odstavíme z plotýnky a přidáme do ní máslo a med nebo javorový sirup a naposledy promícháme.

Z množství surovin v tomto receptu vyjdou 2 porce.

vánoční perníčky

Tipy:

Kaši můžete dozdobit perníčky, hned je veselejší 🙂

Kaši si ještě můžete před servírováním posypat skořicí nebo perníkovým kořením, pokud máte rádi výraznější chuť koření.

Dobrou chuť!

Autor: Veru

    2 komentáře

  1. Zdenka 12. 1. 2022 at 13:11 Odpovědět

    Dost zajímavý recept určitě vyzkouším.

    • Veru 24. 1. 2022 at 14:17 Odpovědět

      Určitě stojí za vyzkoušení 🙂

Přidat komentář