Možná nemáte na perníčky po Vánocích ani pomyšlení. Nebo patříte mezi milovníky perníku ve všech různých podobách? Ať už jde o klasickou perníkovou buchtu na plech, cuketový perník v létě nebo vánoční perníčky. Osobně patřím do té druhé skupiny. Zbožňuji vše, kde to jen trochu zavane perníkovým kořením, a proto mám oblíbenou taky tuto perníčkovou ovesnou kaši. Příprava není časově nijak náročná, takže je to skvělá volba k snídani. Navíc vám jablko krásně provoní kuchyň. Chuťově je výborná jak zatepla tak zastudena.
Suroviny:
300 ml polotučného mléka
50 g ovesných vloček
1 banán
1 jablko
1 lžička perníkového koření
1 lžíce másla
1 lžíce medu nebo 1-2 lžíce javorového sirupu
perníčky na dozdobení
Postup:
Jablko oloupeme a nastrouháme najemno. Banán pomocí vidličky rozmačkáme.
Připravíme si pánev, na kterou vysypeme vločky, přidáme rozmačkaný banán, nastrouhané jablko, zalijeme mlékem, přidáme perníkové koření a vše promícháme. Takto připravenou směs přivedeme na pánvi k varu (trvá to přibližně 3 minutky). Poté za občasného míchání na nejmenším plamenu (teplotě) vaříme kaši do zhoustnutí (to zabere cca 5 minutek).
Jakmile máme kaši hotovou, tak ji odstavíme z plotýnky a přidáme do ní máslo a med nebo javorový sirup a naposledy promícháme.
Z množství surovin v tomto receptu vyjdou 2 porce.
Tipy:
Kaši můžete dozdobit perníčky, hned je veselejší 🙂
Kaši si ještě můžete před servírováním posypat skořicí nebo perníkovým kořením, pokud máte rádi výraznější chuť koření.
Dobrou chuť!
Dost zajímavý recept určitě vyzkouším.
Určitě stojí za vyzkoušení 🙂